Ruta de la Serra de Bellmunt - Almenara

Inici / Rutes / Ruta de la Serra de Bellmunt - Almenara

Ruta de la Serra de Bellmunt - Almenara

 

Es tracta d’una ruta circular que travessa la Serra de Bellmunt Almenara senyalitzada al llarg de tot el seu recorregut amb el color blau cel.

 

Al llarg de la ruta trobarem senyals explicatives sobre alguns punts interessants, com per exemple les característiques cabanes de tàpia o les trinxeres i nius contruïts durant la Guerra Civil.

 

Les cabanes són un element paisatgístic fonamental d’aquest paisatge agrari, que serveixen d’amagatall a diferents espècies animals, i de substrat per a nombroses espècies vegetals pròpies d’aquests indrets. Són construccions de pedra ubicades als secans de l’espai natural protegit, que en el seu ús quotidià servien per guardar les eines o refugiar els camperols esporàdicament.

 

Durant la Guerra Civil, les cabanes van tenir una altra funció. Amb el front a prop, la vida al poble va canviar i moltes famílies van marxar a viure a les cabanes per refugiar-se.

 

A més, es conserven els vestigis que la Guerra Civil va deixar sobre el territori, com és el cas dels espais fortificats de les serres dels Tossals, on l’exèrcit republicà va construir trinxeres i nius de metralladores per tal de dominar el Cap de Pont de Balaguer.

 

 

 

 

1_bellmunt-almenara-opt.pdf

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai