Les paraules de Montgai

Inici / Visita Montgai / Les paraules de Montgai

Les paraules de Montgai

 

Les paraules són protagonistes a Montgai. Apareixen bellament escrites a les façanes i murs de la població. I no estan escollides a l’atzar. Els propis veïns i veïnes les han triat responent a aquesta pregunta: ‘Com definiries el teu poble?’ La resposta no era fàcil, i més tenint en compte que només podien utilitzar una única paraula. Les seleccionades, poden llegir-se ara per tota la població com si es tractés d’un llibre obert, el llibre que defineix Montgai, un poble de màgia, sabó, inspiració, família, saviesa, tradició, treball, futur... i fins a una trentena de mots que l’artista d’street art Swen Schmitz s’ha encarregat de donar vida.

Les paraules de Montgai es poden descobrir en una ruta que, a més, permet conèixer d’una manera original bona part del poble. Aquesta iniciativa de participació ciutadana, impulsada per ‘Lo Carreró’ amb el suport de l’Ajuntament, té com a objectiu dotar als carrers de la població del Baix Sió a la comarca de La Noguera d’un nou atractiu artístic que ajudi a crear un sentiment d’identitat, alhora que es recupera el valor de les paraules en una època en què moltes d’elles estan devaluades. A Montgai, les paraules no se les endú el vent.

 

Ajuntament de Montgai - Pl. Prat de la Riba, 1, 25616 Montgai, Lleida - Tlf. 973 43 00 05 - protocol@montgai.cat | administracio@montgai.cat

© 2017 Ajuntament de Montgai